Gjenvinning av jern og metaller (skrapjern)

I dag er det krav om at minimum 85% av biler sitt materiale som leveres til bilopphuggeri blir til noe nytt gjennom gjenvinning av metaller. Materialene som plukkes fra bilen som har blitt levert inn gjenvinnes som helt nye råvarer i f. eks armering til bygg, stekepanner, kumlokk, sykkelstativ og mye mye mer. Faktisk kan et bilvrak gi så mye som 750 kg med jern og metall som kan gjenvinnes, og gummien fra dekkene kan også bli til noe helt nytt. Ved å levere inn bilen din til bilopphuggeri, bidrar du dermed til en mer bærekraftig handel.

Jern og metaller er bærekraftige materialer som er svært godt egnet for gjenvinning, og betraktes som en ettertraktet råvare. Har du større mengder med jern og metaller du ikke har bruk for?

Hos oss kan du levere metaller til gjenvinning i Oslo

Hos oss i Stokstad AS er både privatpersoner og storindustri like velkomne til å benytte seg av gjenvinning av jern og metaller. Erfaringsmessig er skrapmetall noe som gjerne lagres over tid og mengden kan bli stor selv for en privatperson.

Hos oss er ingen tonnasje for liten og vi transformerer alle former for metall til kontanter. Vi tar imot og gjenvinner alt av jern, metaller, kabler og blyakkumulatorer på en miljøvennlig måte. Vi assisterer også med riving dersom du har behov for det.

Henting av skrapmetaller‍

Vi i Stokstad AS tar imot og bearbeider alle typer metaller, samtidig som konverterer alle mengder metaller til kontanter som vi kommer deg og samfunnet til gode med vår høye gjenvinningsgrad.

Du velger selv om vi henter direkte hos deg på dagen, eller om du vil ha en container som du fyller opp og som vi henter når du er ferdig.  Vi sørger for å finne tilpasningsdyktige løsninger i forbindelse med deg som ønsker at vi henter dine metaller som skal gjenvinnes.

Hvilke metaller kan du levere til gjenvinning hos oss?

Eksempler på hva vi tar imot: Skrapjern, Trucker, Landbruksmaskiner, Maskiner, Kobber, Aluminium, Rustfritt – syrefast Krom/nikkel legeringer, Messing – bronse, Sink, Bly, Kabler, Blyakkumulatorer, med mer. Dersom du er i besittelse av metaller som ikke er oppført på listen, vennligst ta kontakt med oss før du benytter deg av gjenvinningsprosessen, slik at vi kan gjøre estimater. Desto renere metallet er, desto høyere er verdien.

Vurdering og estimat av jern og metaller

Prisene på skrapmetall varierer på type metall og dens renhet og kvalitet. Det er stor differanse på de forskjellige metalltypene, derfor anbefaler vi deg at vi gjør en vurdering i forkant av gjenvinningen. På den måten får du ingen overraskelser. Prisene og etterspørselen på de ulike typene jern og metaller utvikler seg i takt med forbruksmønster, industriell utvikling og hendelser i samfunnet.

Metaller som blir gjenvunnet reduserer snittalderen på bilparken

Kanskje er det av interesse å høre om hvordan det å vrake bilen også bidrar til å redusere gjennomsnittsalderen på bilparken i Norge? I 2018 lå snittalderen på biler på 10,5 år. Sammenlignet med andre EU-land er det bare to som er dårligere. Ved å gjenvinne de eldste bilene bidrar du til å få denne snittalderen ned. Det argumenteres også for at biler som er nye har så mye som 40% større sjanse for å overleve en bilulykke. Det indikerer dermed at gjenvinning av eldre biler også kan være med på å redusere antall omkomne i bilulykker.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på telefon 23 24 93 93 eller E-post: bil@stokstad.no for mer informasjon i forbindelse med gjenvinning av jern og metaller

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vi kan sette ut containere for henting av jern og metaller, og tilbyr gode priser.

Vi tar i mot alle typer metaller fra industri og privat. Dagens nivå på skrapmetaller er høyt.

Ta kontakt

Stokstad AS

Stokstad er opptatt av miljøet og profesjonalitet i alle ledd. Fra deg som kunde, ansatte og myndigheter.

Designet av Horn Media 2020
Aktuelt